Mediekrigen del 2. “Fake news”

Posted on Dec 12, 2016

Hvor første del af mediekrigen handlede om hvordan de politisk korrekte vil gå efter de alternative mediers økonomi ved at at få annoncørerne til at stoppe med at købe reklamer på de alternative mediers websites, så vil andet afsnit omkring mediekrigen omhandle “fake news” strategien.

Igen bliver vi nødt til at tage udgangspunkt i Hillary Clinton, som i en tale fra den 8 december 2016 omtaler et epidemisk problem med “fake news”, uden at give et eneste eksempel eller på nogen måde skitsere hvilket problem hun egentlig vil løse http://thehill.com/blogs/blog-briefing-room/news/309532-clinton-blasts-epidemic-of-fake-news . Hun omtaler endda problemet som livsfarligt for almindelige mennesker og giver igen ingen forklaring på hvordan hendes opfattelse af “fake news” kan være livsfarligt for almindelige mennesker. Selvfølgelig er agendaen at forsøge sig med ny lovgivning og regulering af Internettet, således at de alternative medier, som spillede en så stor en rolle i hendes nederlag til Donald Trump, kan se frem til at få deres nyhedsstrøm indskrænket.

Således gennem går mainstream medierne lige for tiden stort set samtlige alternative medier for fejl, som de kan bruge i deres på forhånd fastlagte agenda, der bygger på at kategorisere alternative medier, som værende “fake news”.

I Danmark skulle redaktøren af newspeek.info således i et radio24syv høre meget om en enkelt fejl der var blevet begået, hvor en usand påstand var blevet videregivet. http://www.radio24syv.dk/programmer/24syv-morgen/15080065/27:28/24syv-morgen-0605-07-12-2016-1/

Men mainstream mediernes tager selv meget ofte fejl. F.eks op til det amerikanske valg hvor stort set alle deres påstande om Trump kampagnens muligheder for succes var forkerte. Samt mainstrem medierne udvælger historier, som mere passer ind i deres politisk korrekte vinkel. F.eks. så blev Hillary Clintons helbredstilstand, den korrupte Clinton Foundation og mange vigtige historier fra wikileaks ignoreret i stort omfang af mainstream medierne. Således repræsenterer mainstream medierne ofte en meget fordrejet dækning af virkeligheden, hvilket igen og igen afsløres af alle de gange deres forudsigelser af virkeligheden er forkert. Samt de altertive medier, som dækker alle de ikke politisk korrekte problemer i samfundet, vil blive ved med at afsløre mainstream mediernes selektive dækning og fordrejning af virkeligheden.