DR får massiv kritik efter ræverødt afsnit af Historien om Danmark

Posted in Kultur on Oct 23, 2017

DR's 10'ende afsnit af Historien om Danmark er ræverødt. Der er nu massiv kritik af DR's historie skrivning, hvor man efterhånden ikke længere kan være i tvivl om, at DR producerer rød kultur propaganda. Samlet set er kritikpunkterne:

  1. De to gennemgående helte i sidste afsnit var en senere socialdemokratisk statsminister og en kommunistisk lærerinde, mens det borgerlige Danmark blev repræsenteret af hende, der løb rundt med skåneærmer.
  2. Æren for Den Kolde Krigs afslutning tilfalder Sovjets Mikhail Gorbatjov, og ikke USAs Ronald Reagan.
  3. DR viser en heltebeskrivelse af den historiske uinteressante Inger Merete Nordentoft (socialdemokraten, som i udsendelsen beskrives som medlem af modstandsbevægelsen, og som meldte sig ind i Kommunistpartiet efter krigen), men der blev ikke blev nævnt nogen borgerlige frihedskæmpere.
  4. DR ikke har lært af Bornedal-affæren og fortsætter med at producere rød kultur propaganda.
  5. Personer som f.eks Kaj Munk og Christmas Møller manglede fuldstændigt.
  6. Bo Lidegaard sidder og roser Jens Otto Krag fuldstændig ukritisk uden at nævne, at han faktisk argumenterede for et dybere økonomisk samarbejde med nazisterne.

Historikeren Claus Bundgård Christensen udtaler forøvrigt, at "serien nok ville se lidt anderledes ud, hvis den var tilrettelagt af en faghistoriker".

Måske man burde kigge lidt mere på at afskaffe licensen og indføre brugerbetaling, da DR er snart ved at være et ulideligt politisk instrument?

http://jyllands-posten.dk/kultur/film/ECE9970900/dr-borgerlig-indsats-er-ikke-tydelig-nok-i-finaleafsnit/

http://politiken.dk/kultur/filmogtv/art6172254/Vi-har-ikke-valgt-hovedpersoner-til-%E2%80%99Historien-om-Danmark%E2%80%99-ud-fra-politisk-overbevisning

https://www.b.dk/nationalt/bred-kritik-af-historien-om-danmark-for-at-vaere-for-roed-jeg-bliver-faktisk-vred